Снимка: Istock

Може би няма жена, на която да не ѝ се е случвало да започне любовни взаимоотношения и мъжът в даден момент да се отдръпне. Чувстваме се предадени, често биваме оставени без отговор, търсим причината само в себе си.

Какво може да накара един мъж да се отдръпне от връзката? Вижте някои възможни причини.

1. Не е сигурен в истинските си чувства. Обикновено това е една от най-честите причини, поради които мъжете се отдръпват. Много изследвания разкриват, че мъжете се влюбват по-бързо от жените. Така че дори когато си мислите, че всичко във връзката ви върви гладко или се развива добре, вашият партньор може да се почувства откъснат, защото не е сигурен какви са истинските му чувства към вас или взаимоотношенията ви.

2. Страх от обвързване. Той може да се дължи на редица причини, включително чувство на натиск, страх от отговорност или претоварване от отговорности. Страх дали ще оправдае вашите очаквания или може да ви разочарова и вие да поискате раздяла, а това да го нарани.

Ако той прави тези 4 неща, значи гледа на вас сериозно

3. Травма от миналото. Има вероятност мъжът, с когото се срещате или имате връзка да е бил в лоша връзка или в поредица от такива. Виждайки, че между вас нещата стават сериозни, защитната му страна се активира и той се отдръпва, за да не бъде отново наранен.

4. Стрес. Мъжете и жените се справят със стреса по различен начин. Освен това причините за стреса също могат да бъдат различни. При мъжете стресът може да се появи поради работа, финансови проблеми, семейство или нещо съвсем различно. Стресът може да е причина той да се отдръпне от вас, докато разреши ситуацията си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase